Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Zarf Böreği

Kıymalı Zarf Böreği
0
30

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kiymali-zarf-boregi.jpg

Kıymalı Zarf Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( beyazları sosa., sarıları üzerine )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
İç harcı için :
  • 250 gram kıyma
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu -susam

Kıymalı Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymayı sıvı yağ ile birlikte kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Sonra minik doğranmış soğanı, yağı, tuzu ve karabiberi ekliyoruz.
  3. Soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
  4. Altını kapatıp bir tutam doğranmış maydanozu ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Sos gereçlerini bir kapta karıştıralım.
  6. Yufkayı tezgaha açıyoruz içine karşımdan her yerine gelecek formda sürüyoruz.
  7. Yufkaları fotoğraftaki üzere evvel ikiye sonra dörde katlıyoruz.
  8. Dört eşit kare olacak halde kesiyoruz.
  9. İç harcımızın koyup zarf biçiminde katlıyoruz.
  10. Aykırı çevirip fırın tepsimize diziyoruz.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim.
  12. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar denetimli pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt