Kıymalı Zarf Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( beyazları sosa., sarıları üzerine )
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 250 gram kıyma
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yumurta sarısı
- Çörekotu -susam
Kıymalı Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı sıvı yağ ile birlikte kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Sonra minik doğranmış soğanı, yağı, tuzu ve karabiberi ekliyoruz.
- Soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
- Altını kapatıp bir tutam doğranmış maydanozu ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Sos gereçlerini bir kapta karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha açıyoruz içine karşımdan her yerine gelecek formda sürüyoruz.
- Yufkaları fotoğraftaki üzere evvel ikiye sonra dörde katlıyoruz.
- Dört eşit kare olacak halde kesiyoruz.
- İç harcımızın koyup zarf biçiminde katlıyoruz.
- Aykırı çevirip fırın tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar denetimli pişiriyoruz.
Kıymalı Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı