Kızarmış Pilav (Fried Rice) (Artan Pilavı Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler
- Pirinç pilavı (önceki günden kalmış olursa daha iyi, eğer artan pilavınız yoksa aynı gün yarım bardak pişirebilirsiniz)
- 2 adet yumurta
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biberi
- Zeytinyağ
- Ketçap manis
- 2/3 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Üzerini doğranmış taze soğan ile süsleyebilirsiniz
Kızarmış Pilav (Fried Rice) (Artan Pilavı Değerlendirme) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaları tavada, 2/3 dk yüksek ateşte karıştırıp pişirin ve kenara ayırın.
- Havucu jülyen doğrayın.
- Soğanı ve biberi iri ve kare kare doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri geniş bir tavada zeytinyağıyla yüksek ateşte 3 dk kavurun.
- Sebzelere (varsa ketjap manis, yoksa ekstra) soya sosu ekleyin. Damak zevkinize göre daha fazla kullanabilirsiniz.
- Pirinç pilavını tavaya ekleyip karıştırın ve daha sonra pişirdiğiniz yumurtayı da tavaya karıştırın.
- Son olarak baharatları damak zevkinize uygun ekleyin ve doğranmış taze soğanları üzerine serpin.
- Yanına tavuklu bir yemek güzel yakışır, ama yemeğin kendisini sade olarak da yiyebilirsiniz. Biz severek yiyoruz, umarım sizde beğenirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.