Kızarmış Poşe Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 4-6 adet yumurta
- Kaynatmak için su, tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Kızarmış Poşe Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta kaç adet yapmak isterseniz size kalmış ????.
- Tencereye su koyup kaynatıyoruz.
- Yıkanmış yumurtaları 10 saniye kaynamış suda bekletip çıkartıyoruz.
- Kaynar suyun içersine bir tatlı kaşığı tuz koyup süratlice karıştırıp suyun ortasına yumurtaları ekleyip yumurtanın akı pişince çıkarın.
- Buzlu suyun içersine bırakıyoruz .
- Yumurtaların tek tek bu süreci bittikten sonra havlu kağıt üzerine çıkarın.
- Tavaya çok az sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
- Bir adet yumurta çırpıp yumurtaları dikkatli bir halde evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz .
- İçinin enfes akışkan sarısıyla yemelere doyamıyorum.
Kızarmış Poşe Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı