Kızarmış Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tüm tavuk
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates&biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pulbiber, karabiber, tuz
- Patates
- Sivri biber
- Arpacık soğan
- Sıvı yağ ve kekik
Kızarmış Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosumuz için; yoğurt, sıvı yağ, salça ve baharatları karıştırın.
- Önceden tuzlu suda haşlayıp, hazırladığımız tüm tavuğumuzun her yerine gelecek formda düzgünce yedirelim.
- Tepsimize tavuğumuzu alıp yanına sıvı yağ ve kekikle karıştırdığımız doğranmış patates, sivri biber ve arpacık soğanlarıda ekleyip, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tavuğumuzu evvelce haşladığımız için yumuşacık kızarmış halde pişecektir. Deneyen herkese afiyet olsun.
Kızarmış Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı