
Kızarmış Yumuşacık Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet tavuk pirzola
- Yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
Kızarmış Yumuşacık Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yıkanmış temizlenmiş tavuk pirzolayı ,yoğurt ,zeytinyağı ,tuz, pulbiber ile harmanladıktan sonra dolaba atıp bir mühlet dinlendiriyoruz.
- 30 dk kadar dolapta kaldıktan sonra çıkarıp tavaya yağ döküyoruz uygunca kızdığı vakit pirzolalarımızı atıp iki kez döndürdükten sonra 2 diş sarımsağı ve yarım soğanı 4 kesime bölüp tavuğun üzerine atıyoruz.
- Ocağı kısıp kapağını kapatıyoruz tavuklarımız renk alıp kızarana kadar evvel iç sonra dış olmak üzere piştiğinden emin olduktan sonra servise alıp yiyoruz ???? afiyet olsun.