
Kızart Masız Sebzeli Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket göğüs
- 1 adet patlıcan
- 2 adet biber
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 4 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- 2 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
Kızart Masız Sebzeli Pilav Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları doğrayıp tencereye diziyoruz suyunu çekene kadar pişirilir.
- Akabinde sonrasına nazaran havuç biber patlıcan doğrayıp üst üste dizelim .
- Pirinci yıkayıp üzerinde düzeltelim karabiberi ve reyhanı gezdirip üzerine kaynamış su ek edip sıvı yağı gezdirip.
- Evvel harlı ateşte pişiriyoruz akabinde kısık ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten sonra aksi düz edilir. Herkese afiyet ???? olsun ????????.