Kızartılmış Dolma Tanımı İçin Gereçler
- Dolmalık biber ve patlıcan kurusu (20 adet – kişi sayısına göre)
- 20 yemek kaşığı pirinç
- 250 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı domates-1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 orta uzunluk patates
- 1 büyük soğan soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
Kızartılmış Dolma Tanımı Yapılışı
- Dolmalık biber ve patlıcanı hafif haşlayıp ,kızartalım.
- Kıyma ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, içerisine dilediğimiz baharatları ekleyelim.
- Pirinçleri yıkayıp harca ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Bu evrede küçük doğranan cevizleride ekleyelim.
- Salçasınıda koyup az su eği yapıp içi pişirelim.
- Başka yandan küçük küpler halinde doğradığımız patatesleri kızartalım.
- Pişen harcın içine ekleyip karıştıralım.
- İnce kıydığımız maydanozları da harcın içine ekleyelim.
- Dolmalıkları doldurup fırın tepsisine dizelim ,az su ekleyip 180 derecede fırında pişirelim.