iltasyazilim
FD Üye
Kızartılmış gıdalar kalbe zararlı değilmiş
Düzenli olarak kızartılmış gıdalar tüketmenin kalp krizine yol açtığı yönünde inanışın bir efsane olduğu ortaya çıktı
Sonuçları British Medical Journaldergisinde yayımlanan araştırma, zeytinyağı ya da ayçiçek yağı kullanıldığı sürece uyumlu olarak kızartılmış gıdalar tüketmenin yürek krizine yol açmadığını gösterdi
Daily Telegraph gazetesinin haberine kadar, İspanyol bilimadamları, araştırma çerçevesinde 1990 ’ların ortalarından 2004 yılına değin, üçte ikisi kadın olan 40 binden pozitif kişiyi izledi
Bilimadamlarının, bu kişileri kızartılmış yiyecek tüketim oranlarına göre 4 gruba ayırdığı, sonuçta kızartılmış yiyecekleri azami ve minimum tüketenler aralarında kalp krizi gibi koroner bir rahatsızlığa yakalanma olasılığının değişiklik göstermediği bildirildi
Araştırma sonuçları hakkında açıklama yapan, Almanya ’daki Regensburg Üniversitesi ’nden profesör Michael Leitzmann, konuyla ilgili olarak, biri Kosta Rikalı diğeri milletlerarası bir ekip kadar diğer iki araştırmanın da kızartılmış yiyeceklerle kalp hastalığı aralarında enerjik bir bono bulmakta başarısızlığa uğradığını söyledi
Leitzmann öte yandan bunun, kızartılmış gıdaların hiçbir sıhhat sorununa yol açmayacağı anlamına gelmediğine de dikkati çekti
Düzenli olarak kızartılmış gıdalar tüketmenin kalp krizine yol açtığı yönünde inanışın bir efsane olduğu ortaya çıktı
Sonuçları British Medical Journaldergisinde yayımlanan araştırma, zeytinyağı ya da ayçiçek yağı kullanıldığı sürece uyumlu olarak kızartılmış gıdalar tüketmenin yürek krizine yol açmadığını gösterdi
Daily Telegraph gazetesinin haberine kadar, İspanyol bilimadamları, araştırma çerçevesinde 1990 ’ların ortalarından 2004 yılına değin, üçte ikisi kadın olan 40 binden pozitif kişiyi izledi
Bilimadamlarının, bu kişileri kızartılmış yiyecek tüketim oranlarına göre 4 gruba ayırdığı, sonuçta kızartılmış yiyecekleri azami ve minimum tüketenler aralarında kalp krizi gibi koroner bir rahatsızlığa yakalanma olasılığının değişiklik göstermediği bildirildi
Araştırma sonuçları hakkında açıklama yapan, Almanya ’daki Regensburg Üniversitesi ’nden profesör Michael Leitzmann, konuyla ilgili olarak, biri Kosta Rikalı diğeri milletlerarası bir ekip kadar diğer iki araştırmanın da kızartılmış yiyeceklerle kalp hastalığı aralarında enerjik bir bono bulmakta başarısızlığa uğradığını söyledi
Leitzmann öte yandan bunun, kızartılmış gıdaların hiçbir sıhhat sorununa yol açmayacağı anlamına gelmediğine de dikkati çekti