teknolojiuzmani
FD Üye
Kızartma Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 küp küp doğranmış patates
- 3 doğranmış havuç
- 1 çiçeklerine ayrılmış brokoli
- 3 küp küp doğranmış patlıcan
- 2 kaba karelere doğranmış kapya biber
- Kabak, karnabahar ve her türlü kızartmaya uygun sebze eklenebilir
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 sıkılmış limon
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (Kuru veya taze)
- Kızartma yağı
Kızartma Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sırasıyla patates, havuç, patlıcan, biber ve brokoli renk alana kadar kızartılır. Kızarttıktan sonra yağı süzülsün diye peçetenin üstüne alınır. Sıcakken tuzlanır. Soğumaya bırakılır.
- 2 limonun suyu ve salça bir kaseye alınır. Salça eriyene kadar karıştırılır.
- Ezilmiş sarımsaklar, damak tadına göre tuz (Dikkat, sebzeleri tuzladık bile, salçanızda tuzluysa, sosa tuz koymayın) karabiber eklenir ve karıştırılır.
- Yağını akıtmış sebzeler servis tabağına alınır ve üstüne hazırlanmış olan sos dökülür. Maydanoz eklenir Ve sosun heryere bulaşacağı şekilde karştırılır.
- Bu salatayı yazın yaptığınız zaman taze maydanozla ve taze sarımsakları doğrayıp en son sosla birlikte eklemenizi önerirİm.
- Daha taze bir tadı oluyor. Ayrıyetten yazın taze nane de eklenebilir.
- Servis etmeden önce jelatinleyip 2 saat dinlendirirseniz, salata sosunu çekmiş olacaktır. Daha güzel olur. Afiyet olsun.