Kızartma Yapmadan Sağlıklı Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 kaşık salça
- 3 kaşık domates sosu
- Tuz karabiber pul biber
- 1 domates
- 3-4 adet sivri biber
Kızartma Yapmadan Sağlıklı Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyalım.
- Sıvıyağ ile heryerini yağlayıp fırında kızartalım.
- Kıyma ve soğanı kavuralım.
- Salça tuz ve baharatını ek edelim.
- Yarım çay bardağı kadar su ek edip pişirelim.
- Fırında kızaran patlıcanların ortasını bıçakla çizelim. Tatlı kaşığıyla içini ezelim.
- Patlıcanların üzerine kıymalı harcı paylaştıralım.
- En üstünü biber ve domatesle süsleyelim.
- Salçalı sıcak suyunu ek edip fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.