Kızartmadan Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Fırın patates için;
- 2 orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı paprika
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
- 250 -300 gram jülyen doğranmış et
- 1 adet soda
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan rendesi (suyu sıkılmış)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 çimdik şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
Kızartmadan Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri pişirmeden evvel patatesleri incecik dilimleyip materyalleri ile karıştırıp fırına veriyoruz.
- 200 derecede yaklaşık 30-35 dakikada kızaracaklar.
- Etleri jülyen doğrayıp sosta en az 2 saat bekliyoruz.
- Pişirmeye yarım saat kala etleri çıkarıyoruz ve oda sıcaklığına getiriyoruz.
- Daha sonra çok güzel ısınmış döküm tavada ya da yanmaz yapışmaz tavada iki tarafı mühürleyip kenara alıyoruz.
- Aynı tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı alıp biraz paprika atarak etleri tekrar pişiriyoruz.
- Etleri pişirdikten sonra kenara alıp, etleri pişirdiğimiz tavaya domates sosu için gerekli materyalleri alıp pişiriyoruz.
- En alta patates, üzerine yoğurt sarımsak, üzerine et ve en son domates sosu ek ederek olağanüstü bir yemek yapabilirsiniz!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.