Kızartmadan Kolay ve Nefis Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- Az sıvı yağ (patlıcanların üzerine sürmek için)
- 250 gram dana kıyma (ben baya az yağlı kıyma kullandım kıymanız yağlı ise yağ miktarını azaltabilirsiniz)
- Yarım ajda çay bardağından biraz az zeytinyağ (sıvı yağ da olabilir)
- 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (rende ya da ince doğranmış)
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates (minik doğranmış)
- 1 yeşil biber (minik doğranmış)
- 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
- Az sıcak su (1 küçük su bardağı kadar)(0,2 litre kadar)
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 1 domates
- 2 yeşil biber
- 1 rende domates yada 1 çay kaşığı salça
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmadan Kolay ve Nefis Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp güzelce kuruluyoruz ve alacalı soyuyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve patlıcanlarımızı diziyoruz. Üzerlerini fırça yardımıyla yağlıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika kadar pişiriyoruz(arada kontrol edelim).
- İç harcı için bir tavayı önce ısıtıp kıymamızı alıyoruz ve tahta kaşık yardımıyla rengi dönene kadar parça parça ezerek kavuruyoruz (kıymalar dağılmalı)
- Sonrasında zeytinyağımızı ekleyip doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı iyice kavuruyoruz. Ardından domates salçamızı ve küçük doğranmış domatesimizi ekliyoruz ve onları da 1 dakika kadar kavuruyoruz.
- En son doğranmış yeşil biberlerimizi, ince kıyılmış maydanozumuzu, suyunu ve baharatlarını ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatıp kenara alıyoruz.
- Pişen patlıcanlarımızı bir borcama alıyoruz bıçak ile ortadan çiziyoruz ve kaşık yardımıyla içini hafif karıştırıyoruz.
- Kıymalı harcımızı patlıcanlarımıza dolduruyoruz. Üzerlerini domates ve biber dizerek süslüyoruz.
- Borcama hazırlayıp karıştırdığımız sosumuzu kenarından döküyoruz. Ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun