
Kızartmadan Yağsız Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 adet patlıcan
- 300 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 tane domates
- 5-6 tane yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmadan Yağsız Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz, alacalı soyduğumuz patlıcanları karınlarına çizik atarak yumurta fırçası ile her yerine gelecek biçimde yağlıyoruz.
- 230 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
- Yumuşayan patlıcanları fırından alalım.
- Bir tavada evvel kıymayı kavuralım soğan ve biberi 2-3 yemek kaşığı yağı dökelim ve kavurmaya devam edelim.
- Sonra rendelenmiş domatesleri ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyelim.
- Kıvam alınca tuz ve karabiber de ekleyerek 2-3 dk sonra altını kapatalım.
- Fırından aldığımız patlıcanları çizik attığımız yerden kaşıkla açalım içerisine biraz harcımızı koyalım.
- Üzerine dilimlenmiş biberleri de yerleştirelim.
- 1 tatlı kaşığı domatesi 1. 5 çay bardağı kadar su ile açıp biraz karabiber ekleyip borcamın üzerinden gezdirelim.
- 225 derece fırında 10-15 dk pişirelim. Afiyet olsun.