Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızartmadan Yağsız Karnıyarık

Kızartmadan Yağsız Karnıyarık
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kizartmadan-yagsiz-karniyarik.jpg

Kızartmadan Yağsız Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 6-7 adet patlıcan
  • 300 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 tane domates
  • 5-6 tane yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmadan Yağsız Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz, alacalı soyduğumuz patlıcanları karınlarına çizik atarak yumurta fırçası ile her yerine gelecek biçimde yağlıyoruz.
  2. 230 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
  3. Yumuşayan patlıcanları fırından alalım.
  4. Bir tavada evvel kıymayı kavuralım soğan ve biberi 2-3 yemek kaşığı yağı dökelim ve kavurmaya devam edelim.
  5. Sonra rendelenmiş domatesleri ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyelim.
  6. Kıvam alınca tuz ve karabiber de ekleyerek 2-3 dk sonra altını kapatalım.
  7. Fırından aldığımız patlıcanları çizik attığımız yerden kaşıkla açalım içerisine biraz harcımızı koyalım.
  8. Üzerine dilimlenmiş biberleri de yerleştirelim.
  9. 1 tatlı kaşığı domatesi 1. 5 çay bardağı kadar su ile açıp biraz karabiber ekleyip borcamın üzerinden gezdirelim.
  10. 225 derece fırında 10-15 dk pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,344Kullanıcılar
fdardSon üye
Üst Alt