Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kızılcahamam Bazlaması

Kızılcahamam Bazlaması
0
47

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kızılcahamam Bazlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilogram un
  • 1 paket yaş maya
  • Ortalama 5 bardak üzere ılıktan bir tık daha yüksek su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (Tercihen)

Kızılcahamam Bazlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle un yoğurma kabına konulur. Hamuru yoğururken su ayarını dikkatli bir formda vermemiz gerekir.
  2. Ortasından bir çukur açılır ve tuz şeker ve yağ konulur.
  3. Daha sonra farklı bir kapta ılık su ile eritip bir beş dakika kadar etkinleşmesi için erittiğimiz maya unun içine konulur.
  4. Daha sonra yavaş yavaş ek ettiğimiz ılık suyumuz ile hamuruz hafif cıvık ve ele yapışacak olacak formda ve çok yeterli bir halde yoğurulur. Ne kadar yoğurursak bazlamalarımız o kadar hoş oluyor.
  5. Daha sonra hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
  6. En son olarak mayası gelen hamurumuzu bezeleme süreci yapalım.
  7. Kesme tahtanız olabilir öteki uygun bi tahtanız olur hafif unlayalım ,ellerimizi de unlayalım ve 10-11 tane kadar beze yapalım.
  8. Yaptığımız bezeleri hafif bir formda unladığımız tepsi yahut masamızda üzerini örterek kurumasını engelleyerek koruma edelim.
  9. En son olarak tavamızı orta ateşe alıp bazlamalarımızı tahta üzerinde elimizle açarak bir bir önlü gerili pişirelim.
  10. Önünde kabarma olunca ardını çevirelim pişirelim.
  11. Ve üst üste olmayacak biçimde dizelim.
Kızılcahamam Bazlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ev Bazlaması Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık süt *Yarım paket yaş maya *1 çorba kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay bardağı su *Un Ev Bazlaması Tarifi Yapılışı Yaş mayayı yoğurma kabımıza alıp üzerine*toz şeker döküp, ılık sütü de ekleyip bir süre mayanın erimesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Bazlama (Meşhur Kahraman Kazan Bazlaması Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler *8 su bardağı un *1 paket yaş maya *1 yemek kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *Ilık su Bazlama (Meşhur Kahraman Kazan Bazlaması Püf Noktasıyla) Tarifi Yapılışı 1 *Unu eleyip, yoğuracağımız kaba koyuyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates1 yemek kaşığı tereyağı1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pulbiber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Puf Puf Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı ılık su1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı toz şekerAldığı kadar su Üzerine sürmek için; Tereyağı Puf Puf Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yarım su bardağı ılık suya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Köy Yufkası Üretimi (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı İçin Malzemeler 2 kg unYarım çay bardağı zeytinyağı2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su Köy Yufkası Üretimi (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu yoğurma kabına koyalım. İçine tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt