Kızılcık Marmelatlı Tart Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kızılcık marmelatı
- Dilerseniz vişne, çilek yahut kayısı reçeli üzere çeşitlendirme yapabilirsiniz
- Pudra şekeri
Kızılcık Marmelatlı Tart Tanımı Yapılışı
- Tereyağı yahut margarini, yumurtayı ve şekeri bir kaba alalım.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu, kakao ve un eği yapalım.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamuru biri mandalina kadar olacak formda ikiye bölelim.
- Tart kalıbı için hamuru ince bir biçimde açalım.
- Konutunuzda ne varsa dilerseniz borcam, kelepçeli kalıp üzere alternatifler kullanabilirsiniz. -.
- Yağladığımız kalıba hamuru yerleştirelim.
- Kızılcık marmelatını da döktükten sonra ayırdığımız hamur kesimini açıp şeritler keselim.
- 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Soğuduktan pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????Mutfaktabiri. Var ismiyle ınstagram sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.