nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kızılcık Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kızılcık
*3 su bardağı toz şeker
*12 limon suyu
*1 su bardağı su
Kızılcık Reçeli Tarifi Yapılışı Kızılcık reçeli sıhhat ve afiyet doymuş kahvaltılar da ikram edeceğiniz en vazgeçilmez reçel olacaktır
Ilk Kez kızılcıkları çöplerinden temizleyin ve bol suyla yıkayın Suyunu süzdükten daha sonra reçel tenceresine alın Üzerine toz şekeri ek edin ve tencereyi buzdolabında bir gece bekletin
Ertesi gün reçel tenceresini buzdolabından çıkarın Ocağa alın ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonradan orta ateşte kaynamasını bekleyin
Reçel fokurdamaya başladığı süre, ocağın altını kısın ve üstünde oluşan pembe köpükleri alın
Reçel bir saat dek kaynadıktan sonra kıvamını almış olacaktır İçerisine limon suyunu dökün ve karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatın
Bilginize: Kızılcık reçeli zamanla jölemsi bir kıvamda pelteleşebilir İçeriğindeki pektin maddesinden dolayı bu durum fazla normaldir
NOT: Kışlık gerçekleştirmek isterseniz kavanozlara sıcakken koyup yeni ve kaynatılmış kapakları sımsıkı kapatarak zıt çevirin Bu şekilde soğuduktan sonradan adi haliyle serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz
*Yarım kilo kızılcık
*3 su bardağı toz şeker
*12 limon suyu
*1 su bardağı su
Kızılcık Reçeli Tarifi Yapılışı Kızılcık reçeli sıhhat ve afiyet doymuş kahvaltılar da ikram edeceğiniz en vazgeçilmez reçel olacaktır
Ilk Kez kızılcıkları çöplerinden temizleyin ve bol suyla yıkayın Suyunu süzdükten daha sonra reçel tenceresine alın Üzerine toz şekeri ek edin ve tencereyi buzdolabında bir gece bekletin
Ertesi gün reçel tenceresini buzdolabından çıkarın Ocağa alın ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonradan orta ateşte kaynamasını bekleyin
Reçel fokurdamaya başladığı süre, ocağın altını kısın ve üstünde oluşan pembe köpükleri alın
Reçel bir saat dek kaynadıktan sonra kıvamını almış olacaktır İçerisine limon suyunu dökün ve karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatın
Bilginize: Kızılcık reçeli zamanla jölemsi bir kıvamda pelteleşebilir İçeriğindeki pektin maddesinden dolayı bu durum fazla normaldir
NOT: Kışlık gerçekleştirmek isterseniz kavanozlara sıcakken koyup yeni ve kaynatılmış kapakları sımsıkı kapatarak zıt çevirin Bu şekilde soğuduktan sonradan adi haliyle serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz