nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo şeftali
*2 kilo şeker
*Limon tozu
*Karanfil
Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz şeftalileri çekirdeklerini çıkartın Öncelikle dilimlediğiniz şeftalileri ufak küpler halinde kesin Derin bir tencereye önce seftalileri sonrada toz şekeri dokun Toz şekerli şeftali karışımı meyvenin kendi suyunu salması için kapağı kapalı tencerede sıradan 56 saat bekletin Şeftaliler suyunu saldığında reçel tenceresini ocağa alın Kısık ateşte, aralarda tahta bir kaşıkla karıştırıp kaynamaya bırakın Yüzeye meydana çıkan köpükleri delinmiş bir kepçe yardımıyla alin Kısık ateşte pişirme işlemini 50 dk yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, son olarak limon tuzunu katıp 10 dk bir vakit daha pişirdikten sonradan ocaktan alın Reçeli, kavanozlara sıcağı sıcağına doldurup kapaklarını sımsıkı kapattıktan sonradan ters çevirin
*4 kilo şeftali
*2 kilo şeker
*Limon tozu
*Karanfil
Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz şeftalileri çekirdeklerini çıkartın Öncelikle dilimlediğiniz şeftalileri ufak küpler halinde kesin Derin bir tencereye önce seftalileri sonrada toz şekeri dokun Toz şekerli şeftali karışımı meyvenin kendi suyunu salması için kapağı kapalı tencerede sıradan 56 saat bekletin Şeftaliler suyunu saldığında reçel tenceresini ocağa alın Kısık ateşte, aralarda tahta bir kaşıkla karıştırıp kaynamaya bırakın Yüzeye meydana çıkan köpükleri delinmiş bir kepçe yardımıyla alin Kısık ateşte pişirme işlemini 50 dk yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, son olarak limon tuzunu katıp 10 dk bir vakit daha pişirdikten sonradan ocaktan alın Reçeli, kavanozlara sıcağı sıcağına doldurup kapaklarını sımsıkı kapattıktan sonradan ters çevirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.