Klasik Anne Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Ekmek içi yahut yarım çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı köfte baharatı
- Tuz
- İsteğe bağlı pul biber
Klasik Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanı rendeleyelim.
- Üzerine materyallerimizi eklemeye başlayalım.
- yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi yahut galeta unu ekleyelim ve güzelce yoğrulalım.
- Materyallerimiz iyicene yuğurduktan sonra köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra istediğiniz büyüklüğünde kesimler koparıp form verelim yapışmaz bir tavada kızartalım.
- Yanına da vazgeçilmez ikili patates kızartmasıyla servis yapabiliriz.
Afiyet olsun .