Klasik Bir Lezzet Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 adet büyük uzunluk elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Klasik Bir Lezzet Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elmalarımızı soyup rendeleyip bir tavaya dökelim. Üzerine şeker ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığındaki margarin yumurta ve pudra şekeri elimizle karıştıralım.
- Sıvıyağ ve yoğurduda ekleyip tekrar karıştıralım. Azar azar ununu ekleyelim.
- En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Hamuru üç modüle bölelim.
- Oklavayla açıp yuvarlak elde edip altıya ya da sekiz kesime keselim. Kalın kısmına elmalı harcı koyup yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Davul fırında denetimli olarak pişirelim.
- Kurabiyeler ılıyınca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.