
Klasik Çıtır Turşu (Püf Noktalarıyla Garantili Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo tatlı sivri biber
- 1 kilo kornişon salatalık
- 2-3 tane havuç (Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
- 1 litre üzerinden turşu suyu için 1 litre çeşme suyu
- 3 çorba kaşığı turşuluk kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke (Elma ve üzüm karışık dilerseniz sade kullanın ama bu şekilde daha lezzetli oluyor)
- 1 çorba kaşığı kuru nohut
- 1 baş sarımsak
Klasik Çıtır Turşu (Püf Noktalarıyla Garantili Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kış mevsimi yaklaşırken sofralarımızı garantili, lezzetli bir turşuyla şenlendirelim ???? öncelikle geniş bir kaba önce suyunu hazırlayalım tuz, sirke ve suyu karıştıralım erimeye bırakalım.
- Diğer yanda sebzeleri yıkayalım, sarımsakları soyalım turşuyu koyacağımız kabın alt kısmına nohutları ilave edelim.
- Üzerine sırayla sarımsak, saplarını kestiğimiz biberleri ve diğer sebzeleri sırasıyla dizelim, sirkeli suyu üzerini örtecek şekilde dolduralım, kapağını sıkıca kapatalım, 3 gün bekletelim.
- 3. Günün sonunda kapağını açıp bir saat havalandıralım daha sonra tekrar kapatıp, serin bir yerde bir ay sonra hazır hale geliyor inşallah (Kullanacağınız sebzeye ve kaba göre suyunu aynı ölçüde arttırabilirsiniz) rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin inşallah ????