elektronikci
FD Üye
Klasik Köfte Patates Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan ( rendelenmiş)
- 4 kol maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu ( kendi yaptığım ekmek kırıntısını kullandım)
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 adet (yumuşak) domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı salça yahut 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Klasik Köfte Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri bir kabın içerisine alın ve yaklaşık 15 dakika güzelce yoğurun.( Köftenin hoş olması için çok düzgün yoğurulması çok önemli).
- Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- Bu esnada domatesleri rondodan yahut rendeden geçirin.
- Patatesleri elma dilim kesin.
- Sıvı yağında köftelerin her yerini çevire çevire güzelce kızartın.
- Domates sosu için farklı bir tavaya sıvı yağ ek edin ve sarımsakları hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
- Akabinde rendelenmiş domatesleri ek edin biraz tuz serptikten sonra hafif suyunu çekip yoğunlaşana kadar yüksek ısıda kavurun.
- Patatesleri de kızarttıktan sonra tabağınıza gösterdiğim üzere servis edin afiyet olsun ????.