![klasik-pisi-4.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/15/klasik-pisi-4.jpg)
Klasik Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su sıcağa yakın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı un
Klasik Pişi Tanımı Yapılışı
- Bir su bardağı sıcak suyu (elinizi yakmayacak şekilde) 1 tatlı kaşığı ınstant mayayı 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz atıp karıştırmaya başlıyoruz .
- İsterseniz kaşıkla karıştırabilirsiniz isterseniz elinizle de karıştırabilirsiniz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- İkinci su bardağını unu da koyuyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kalan yarım su bardağı unu ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz ve bu hamur sert olmayacak katiyetle hatta ele yapışan bir hamur olacak.
- Toplanmayacak yani bu hamur.
- Hamuru en az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz başta da söylediğim üzere şayet sabah yemek istiyorsanız akşamdan yoğurup buzdolabının alt kısmına koyabilirsiniz sabah pişirip yersiniz.
- Mayalanan hamuru ufak bir tepsiye öncelikle yağ sürüyoruz hamuru beze halinde koparıp açıyoruz ince bir halde.
- Elimize yapışmasın diye ortada sıvı yağ sürebiliriz bu ortada tavaya çokça yağ koyup yeterlice kızışmasını bekliyoruz.
- Artık hamuru kızmış tavaya koyuyoruz. Hamurumuzu artlı önlü pişirip hepsi bittikten sonra afiyetle yiyoruz yapanların şimdiden ellerine sıhhat diyorum afiyet olsun.