
Köfte Ekmek (Muhteşem Oldu Katiyen Deneyin) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta akı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 5,5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Piştikten sonra fırça yardımıyla su sürülür
- 500 gram kuzu kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan ve 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Bir çimdik karbonat
Köfte Ekmek (Muhteşem Oldu Katiyen Deneyin) Tanımı Yapılışı
- Köfte için; geniş bir kapta kıyma yumurta baharatlar ve galeta unu eklenir .
- Çok az karbonat ta soğan sarımsak eklenir yeterlice yoğurulur buzdolabında 1- 2 saat bekletilir.
- Daha sonra şekillendirip ızgara tavada yağsız pişirilir.
- Ekmeği yapılışı; birinci evvel su, süt bir cezvede ısıtılır ılık olması gerekiyor ılıdıktan sonra yoğurma kabına eklenir.
- Yumurtanın akı, şeker ve yaş maya eklenerek azar azar eği yaparak karıştırılır.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana dek un ek edelim.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan 9-10 eşit beze yapalım.
- Bu biçimde üzerini kapatıp 15 dakika daha beklettikten sonra hafif unlanmamış tezgahta hamurları büyüterek içe yanlışsız katlayarak yani rulo.
- Yaparak sandviç ekmeği halini verdim.
- Bu biçimi verdikten sonra da üzerini örtüp 35 dakika daha mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru üzerine yumurta sarısı karışımı sürülür .
- Bu esnada fırının derecesi 175° derece ayarla getirilir hazır olan sandviç ekmekleri ısınmış olan fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir.
- Pişirme müddeti fırınız nazaran değişiklik gösterebilir.
- Fırından aldığım sandviç ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla su sürerek üzerini örtelim.
- Dinlenen sandviç ekmeklerini isterseniz bizim üzere köfte ekmek isterseniz de sosisli ekmek ya da tost ekmeği olarak tüketebilirsiniz.