Köfte Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1-2 damla limon
- 3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
Köfte Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için tüm gereçler karıştırılıp yoğurulur.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır.
- Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç ortasına konularak iki kesme tahtası ortasında inceltilir.
- İncelenen köfteler uygunca ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız artlı önlü pişirilir.
- Pişen köfteler bir tabağa alınır.
- Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
- Domates, fesleğen ve tuz ek edilip kaynatılır.
- Kaynayan sosa köfteler atılır ve 5 dakika birlikte pişirilir.
- Köfteler tabağa alınır ve birebir tavaya 1 kaşık tereyağı, sarımsak ve kekik eklenerek ekmekler kızartılır.
- Tabağa kızarmış ekmekler, üzerine yoğurt ve üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
- Dilerseniz üzerine tekrar tereyağlı sos gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun!.