
Köfte Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 1 kg kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi ( yada galeta unu )
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
Köfte Poğaça Tanımı Yapılışı
- Patates ve havucu soyup küçük küçük doğruyoruz .
- Tuz ekleyip ocakta yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz, piştikten sonra suyunu süzüyoruz.
- Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz .
- Geri kalan gereçlerin hepsini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde kesimler alıp streç sinema ortasında elimizle bastırarak büyütüyoruz .
- Ortasına orta kısmına patates, havuç ,kaşar peyniri koyup poğaça halinde kapatıyoruz .
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
- 170 derece fırında 35-40 dk denetimli bir halde pişiriyoruz .
- Uygun bir tavaya salça ve suyu alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra köftemizin üzerine gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.