
Köfte Sarma Tanımı İçin Gereçler
Lavaş İçin
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 750 gram yağlı dana kıyma
- 1 tane büyük kırmızı biber
- 100 gram kuyruk yağı (isteğe bağlı)
- Tuz, toz kırmızı biber, pul biber
Köfte Sarma Tanımı Yapılışı
- Lavaşı yapmakla başlayalım. Öncelikle unu çukur yapıp mayayı koyalım şeker tuz ve suyu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamurumuz ele yapışır olacak. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatalım. 40 dakika mayalanmasını bekleyelim.
- Kabaran hamurumuzu elimizle tekrar yoğuralım ve maya kokusunu çıkaralım.
- Portakaldan biraz küçük bezeler yapalım. Tavanızın boyutuna nazaran beze yapalım. Bu aşamada elinizi sıvı yağa batırarak daha kolay yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt ya da silpatın üzerine bezeleri sıralayalım. Fazla yakın koymayalım. Kabarmaya devam edeceği için birbirine yapışabilir.
- 20 dakika üzeri kapalı bekletelim.
- Un serili tezgahta merdane ya da oklava ile inceltelim. Korkmayın güç bir şey değil. Fazla una bulamayın zira tavada un yanabilir pişerken.
- Kızgın dokum ya da teflon tavada orta ateşte çevire çevire pişirelim.
- Pişen birinci sıcaklığı çıkan lavaşları bir bez ortasında tutalım. Kurumasın.
- Köfte için kırmızı biberi bıçakla küçültelim ve suyunu sıkalım.
- Öteki materyalleri de ekleyelim ve yoğuralım 2 saat buzdolabında bekletelim. Çıkaralım ve form verelim.
- Kızgın döküm tavada fazla kurutmadan önlü gerili kızartalım.
- Köftemizi dürüm yapalım ve dilimleyelim. Dileğe nazaran üzerine salçalı tereyağlı sos dönebiliriz. Afiyet olsun????