Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 12 adet mantar
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 15 adet arpacık soğan
- 2 adet domates (Konserve sos kullandım.)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Pul biber
Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftesi için; verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Harçtan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Bu şekilde üzerini kapatıp sebzeleri kızartana kadar dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patatesi, havucu ve biberleri küp küp doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Mantarları da ister bütün olarak istersenizde doğrayarak kızartıyoruz. Kızaran sebzeleri yemeği pişireceğimiz fırın kabına alıyoruz.
- En son, köfteleri de kızartıp sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz (Fırında da pişeceği için fazla kızartmayalım) ayrı bir tavaya az zeytinyağı koyup arpacık soğanları soteliyoruz.
- Daha sonra, üzerine domates rendesini koyup soğanlar çok hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişince yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Son olarak sosu için salçayı sıcak suda açıp baharatlarını ekleyerek yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz. Afiyet olsun.