
Köfteli Beğendi Tanımı İçin Materyaller
- 3 patlıcan közlenmiş
- 1 paket beşamel sos (ben hazır kullandım dr.otkrn)
- Yarım kase kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
Köfteli Beğendi Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları önden közleyip dolaba kaldırdım.
- Köftelik gereçler hepsini yoğurup 3 saat dolapta beklettikten sonra misket köfte üzere yuvarlayıp az yağda yarı yarıya pişirdim zira fırtınada girecek.
- Başka yandan dr. Otkrn hazır başmal sosunu ardında yazılan tarife nazaran 3,5 su bardağı süt ile yapıp olunca ince doğranmış közlenmiş patlıcanlarımı ekledim.
- Daha sonra güvece sosu koyup üzerine köfteleri koyup 180 derece evvelce ısıtılmış fırına koyup 15 dakika sonra üzerine tereyağında kızdırdığım kırmızı biberi gezdirdim.
- 5 dakika daha fırında tutup üzerine kaşar rendesi koyup kızarana kadar tutuyoruz afiyetle???? şahane bir lezzet kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.