Köfteli Bürüksel Lahana (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı ekmek içi (Rondoda çekilmiş)
- 1 adet yumurta
- 2 tane soğan (Rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı süt
- 1 tane havuç
- 20 adet bürüksel lahana
- Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Köfteli Bürüksel Lahana (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için; kıymayı bir kap içine alıp, tüm malzemeyi ekleyerek köfteyi yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Brüksel lahanayı temizleyip, havucu da daireler şeklinde doğrayıp, bir tencere içerisinde haşlayalım. Lahanaların ortasına çatal batırarak haşlandığını kontrol edelim.
- Köftenin şeklini verelim, yağladığımız borcama dizelim ve fırında pişirelim. 200 derecede fansız pişirdim.
- Köfteler pişerken beşamel sosu hazırlayalım. Beşamel sos için; tavaya yağı ve unu koyarak biraz kavuralım ve yavaş yavaş sütünü ekleyelim, bir tutam tuz ekleyelim ve sosu hazır hale getirelim.
- Köfteler piştikten sonra başka bir borcama köftelerden dizelim üzerine bürüksel lahanayı ve havuçları dizelim (Köftelerden isteğinize göre sayısını az veya çok ekleyebilirsiniz)
- Üzerine yaptığımız beşamel sosu ekleyelim, son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim ve 180 derece fırında peynirleri eriyinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun. ????.