Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet patates
- 500 gram kıyma
- 1 soğan
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- 3 domates
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 5 kaşık yoğurt
- 1 büyük diş sarımsak
- Tuz
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler kibrit formunda doğranır. Buzluğa atılır. Bir kaba soğan rendelenir.
- Üzerine kıyma, yumurta, galeta unu, baharatlar ve tuz ekle ve yoğurulur.
- Küçük yuvarlaklar formunda köfteler yapılır. Sos için domatesler rendelenir.
- Biraz sıvıyağ, tuz ve baharatlar eklenip kısık ateşte orta ara karıştırılarak pişirilir.
- Başka bir kapta yoğurt rendelenmiş sarımsak ve tuz çırpılır. Patatesler ve köfteler kızartılır.
- Servis tabağına evvel patates üzerine yoğurt, yoğurdun üzerine sos ve en üste köfteler koyularak servis edilir. Afiyet olsun.