Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram kıyma
- Maydanoz(kıymanın içerisine)
- Tuz, karabiber, pul biber
- 5 adet orta uzunluk patates
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz(yemeğin üzeri için)
- Sıvı yağ
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler soyulur ve ince uzun biçimde doğranır.
- İçerisinde 1 paket karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuz bulunan su dolu kapta 20 dk bekletilir.
- Sonra kıymamızın gereçleri karıştırılıp yeterlice yoğurulur ve misket halinde yuvarlanır.
- Evvelden ısıttığımız kızgın yağımızda güzelce kızartılır ve başka bir kaba alınır.
- Patatesler sudan çıkarılır ve peçete yardımı ile kurulanır.
- Bir kabın içerisinde tuzlanır.
- Gerisinden kızarmış yağın içerisine atılarak kızartılır.
- Patateslerin hepsi kızardıktan sonra servis tabağına patatesler koyulur.
- Bir kasede hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu alıp patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
- Sonra kızartılmış köfteleri yoğurdun üzerine diziyoruz en üsttende biraz maydanoz serpiştiriyoruz.