
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Köfte İçin
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay k. karabiber
- Yarım çay k. karbonat
- 1 tutam maydanoz
- 4-5 tane patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Kekik
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı silme şeker
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftemizi yapalım. Kıymayla tüm köfte materyallerimizi karıştıralım. Uygunca yoğuralım. Buzdolabında biraz bekletelim.
- Patatesleri soyalım yıkayalım. Kibrit çöpü formunda doğrayalım.
- Köftemizi ceviz büyüklüğünde kesimler alıp istediğimiz formu verelim. Yuvarlak olabilir.
- Sosumuz için salçayı yağda çevirelim. Üzerine suyunu verelim. Biraz kaynattıktan sonra sarımsak ve baharatlarını ekleyelim. Biraz kaynatalım.
- Derin bir kızartma tenceresinde bol yağda patateslerimizi kızartalım. Havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
- Köftelerimizi kızartalım. Servis tabağımıza evvel patateslerimizi dizelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim. Üzerine köftelerimizi dizelim ve en son olarak da salçalı sosumuzu dökelim. Afiyet olsun
)