
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlamak için kıymamızı derin bir kap içerisine alıyoruz soğan ve sarımsakları rendeliyoruz başka tüm malzemeleride ek edip 5 dakika kadar yoğuruyoruz buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Patlıcanları közleyip kabuklarınız soyuyoruz ve bıçak yardımıyla incecik kıyıyoruz kenara alıyoruz.
- Beşamel sosu için tencere yağlarımızı alıyoruz eriyene yağa unumuzu ek edip çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütümüz ek edip yoğunlaşana kadar pişiriyoruz doğradığımız patlıcanları ve kaşar peyniri tuzunu ek edip karıştırıyoruz.
- Dinlenen köftelerimizi tavaya sıvı yağ koyup kızartıyoruz servis tabağımıza beşamel sosumuzu alıp üstüne köftelerimizi diziyoruz.
- Üzerine tereyağı ve salça ile hazırladığımız sosumuzu gezdirip maydanoz ile süslüyoruz servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun ????.