
Köfteli İskender Tanımı İçin Gereçler
- Tırnak Pide
- 600 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz, karabiber
- Yeşil biber (Kişi başı 2 biber)
- Domates (Kişi başı 1 domates)
- 3-2 kaşık salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 150 gram kadar zeytinyağı
Köfteli İskender Tanımı Yapılışı
- Evvel köfte hazırlanır. Kıyma, rendelenmiş soğan, 1 çay bardağı galeta unu, tuz ve baharatlarla köfte hazırlanır. Küçük köfteler hazırlanır.
- Yarım çay bardağı yağda salça ezilir. Üzerine 2 bardak su ek edilerek kaynatılır.
- Tırnak pideler küçük doğranıp tabaklara paylaştırılır.
- Biberler hafif kızartılır. Köfteler pişirilir. Domatesler ikiye bölünerek hafif kızartılır. Pidelerin üzerine salçalı sos dökülür.
- Üzerine domates, biber, ve köfteler yerleştirilir. En üste düzgünce kızdırılmış tereyağı dökülür. Kenarına 2-3 kaşık yoğurt konur. Soğutmadan afiyetle yenir. Afiyet olsun ????.