
Köfteli Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, pulbiber, karabiber
- 100 gr kıyma
- 1 diş sarmısak rendesi
- 1 küçük boy kuru soğan rendesi
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 2 kaşık galeta unu
Köfteli Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce köftemiz için gerekli olan malzemeleri bir kaba alalım ve yoğurup küçük köfteler yapalım.
- Tenceremize yağımızı alıp eritelim.
- Salçamızı ilave edip kavuralım.
- 3 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakalım. Tuz ve biberlerimizi de ilave edelim.
- Karnabaharımızı tanelerini ayırıp yıkayalım.
- Patatesimize soyup küp küp doğrayın.
- Havucumuzu soyup doğrayalım.
- Kaynayan suyumuza önce köftelerimizi sonra havucu atalım.
- Ardından karnabaharları daha sonra patatesimizi ilave edelim.
- Pişmeye bırakalım.
- Pişip pişmediğine çatal yardımıyla bakalım. Pişince sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.