Köfteli Keşkek Tanımı İçin Gereçler
Alt taban için;
- 3 su bardağı buğday (Yarma)
- 3 orta uzunluk soğan
- 3 çay kaşığı tuz
- 50 gram tereyağ
- 500 gram köfte
- 1 çay bardağı ince bulgur (Düül)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı kadar sıvı yağ
- 25 gram tereyağ
- 1 su bardağı et suyu
Köfteli Keşkek Tanımı Yapılışı
- 3 su bardağı yıkanmış buğdaylarımızı düdüklüye alıyoruz.
- İçerisine 3 orta uzunluk soğanları soyup tüm olarak atıyoruz. (soğanlar pişmekten kaybolduğunda buğdayımız hazır demektir. )
- 1 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Düdüklünün havasını aldıktan sonra soğanlar eriyene kadar düdüklünün ağzı açık biçimde kısık ateşte kaynatıyoruz.
- 50 gram tereyağını içerine ekliyoruz.
- Tereyağ eriyip biraz daha kaynadıktan sonra tabanımız hazır.
- Gelelim köftelere bütün materyalleri ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
- Yuvarlak halde şekil veriyoruz.
- Sıvı yağ ile kızartıyoruz kızardıktan sonra tereyağ ekliyoruz biraz daha kızartıyoruz.
- 1 su bardağı et suyunu ekliyoruz şu kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Tabağımıza hazırlamış olduğumuz buğdayı koyuyoruz.
- Üzerine köftelerimizi alıyoruz.
- Köftelerimizi kızartığımız yağ ı üzerine döküyoruz yemeğimiz hazır. Afiyet olsun ????.