Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köfteli Keşkek

Köfteli Keşkek
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kofteli-keskek.jpg

Köfteli Keşkek Tanımı İçin Gereçler


Alt taban için;
  • 3 su bardağı buğday (Yarma)
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 50 gram tereyağ
Köfte için;
  • 500 gram köfte
  • 1 çay bardağı ince bulgur (Düül)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
Kızartmak için;
  • 1/2 (yarım) su bardağı kadar sıvı yağ
  • 25 gram tereyağ
  • 1 su bardağı et suyu

Köfteli Keşkek Tanımı Yapılışı

  1. 3 su bardağı yıkanmış buğdaylarımızı düdüklüye alıyoruz.
  2. İçerisine 3 orta uzunluk soğanları soyup tüm olarak atıyoruz. (soğanlar pişmekten kaybolduğunda buğdayımız hazır demektir. )
  3. 1 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Düdüklünün havasını aldıktan sonra soğanlar eriyene kadar düdüklünün ağzı açık biçimde kısık ateşte kaynatıyoruz.
  5. 50 gram tereyağını içerine ekliyoruz.
  6. Tereyağ eriyip biraz daha kaynadıktan sonra tabanımız hazır.
  7. Gelelim köftelere bütün materyalleri ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
  8. Yuvarlak halde şekil veriyoruz.
  9. Sıvı yağ ile kızartıyoruz kızardıktan sonra tereyağ ekliyoruz biraz daha kızartıyoruz.
  10. 1 su bardağı et suyunu ekliyoruz şu kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  11. Tabağımıza hazırlamış olduğumuz buğdayı koyuyoruz.
  12. Üzerine köftelerimizi alıyoruz.
  13. Köftelerimizi kızartığımız yağ ı üzerine döküyoruz yemeğimiz hazır. Afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt