Köfteli Kuru Bamya Yemeği (Mükemmel Lezzeti İle) Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet m uzunluk yumurta
- 4 dolu yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, acı pul biber, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kuru çiçek bamya
- Yarım limondan biraz fazlaca kesilmiş limon (Bamyayı haşlama suyunda kullanılacak)
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı limon suyu (Yemeği pişirme sırasında eklenecek)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağından biraz az domates püresi
- 1 silme tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 litre kaynar su
Köfteli Kuru Bamya Yemeği (Mükemmel Lezzeti İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İşe birinci evvel köftemizi hazırlamak ile başlıyoruz. Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp 3-4 dk düzgünce yoğurarak, hafifçe ele yapışır bir köfte harcı elde ediyoruz.
- Ellerimizi biraz yağlayıp kıymadan minik toplar alıp avuç içinde çiğ köfte usulü sıkıp biriktiriyor, akabinde iki avuç içinde yuvarlayıp ince uzun formda tümünü bitiriyoruz (Dileyen minik bilye formundada yapabilir)
- Kızmış tava içine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ alıp ocağı ortadan biraz yükseğe getirip köfteleri biraz kızartıyoruz.
- Peçete serilmiş tabağa alıp kenarda hazır bekletiyoruz.
- Bizde bu sırada yazılı tüm malzemeyi hazır edip elimizin altında bekletiyoruz.
- Bamyanın dış tüylerini çukur bir tel süzgeç içinde sürtüp eleyerek yeterlice temizliyoruz.
- Sonra, tencere içine ipli kuru bamyayı alıp üzerini geçecek biçimde kaynar su ekleyip, yarımdan büyük limonun suyunu tencereye sıkıp kabuklu halinide tencere içine bırakıyoruz.
- Arada karıştırarak yüksek ateşte 10 dk haşlıyoruz. Sonra süzgeç kaşık ile tencereden bamyaları çıkarıp soğuk su dolu bir öteki kap içine bırakıp 2-3 dk bekletiyoruz.
- Ardına süzerek çıkardığımız bamyaları çekerek iplerinden sıyırıyoruz.
- Geniş bir tencere içine 3 kaşık sıvı yağ ve tereyağını ek edip minik doğranmış soğanları ek edip kavuruyoruz. Arkasına salçalarımızı ve domates püremizi ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz.
- Sonra kaynar suyunu ek edip haşlanmış bamyaları ekliyoruz. Üzerine 3 kaşık limon suyunu ve tuzunu pul biberini ek edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte ortada karıştırarak 35 dk pişiriyoruz.
- Sonra üzerine kızarmış köftelerimizi ek ediyoruz. Karıştırıp tekrar kapak kapatıyoruz. 25 dk da bu türlü pişirip, mühlet sonunda tadını tuzunu suyunu denetim edip eksiği varsa ek ederek. Ocaktan alıyoruz.
- Gerek duyan süreyi uzatıp, daha fazla pişirebilir. Dinlenen yemek servise hazırdır afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.