elektronikci
FD Üye
Köfteli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 paket makarna
- Haşlamak için sıcak su
- Tuz
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası(mevsiminde salça yerine domates de kullanılabilir)
- Yarım kahve fincanı su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
- Taze nane
Köfteli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnaları kaynar suyun içine döküp üstüne bir miktar tuz ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
- Köfteler için tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuruyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra dağılmaması için 2 dakika daha yoğurmaya devam ediyoruz.
- Köftelerimizi minik minik yuvarlıyoruz.
- Bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekleyip köfteleri kızartıyoruz. Ara ara tavayı sallayarak köftelerin eşit pişmesini sağlıyoruz.
- Haşlanan makarnaları süzüyoruz.
- Makarnaları haşladığımız tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekliyoruz.
- Tereyağı eridikten sonra salçayı, naneyi, tuzu ve yarım kahve fincanı suyu ekleyip salçayı kavuruyoruz.
- Salçamız kavrulduktan sonra pişen köfteleri yağıyla birlikte salçanın üzerine döküyoruz.
- Yavaş yavaş karıştırarak köfteleri sosla özdeşleştiriyoruz.
- Ardından haşlanan makarnaları köftelerin üzerine ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
- Altını iyice kısıp 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Birkaç dal taze naneyle servis ediyoruz.