Köfteli Patates Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı su
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- Köfte ve patatesleri kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Köfteli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftesi baharatlarla birlikte güzelce yoğrulur ve dolaba alınıp 30 dk kadar dinlendirilir.
- Dolaptan alınan köfteler fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
- Un serpili bir tepsiye yuvarlanan köfteler alınır ve hepsi bitince tekrar dolaba kaldırılır.
- Diğer tarafta patates küp şeklinde doğranır ve kızartılmaya başlanır.
- Bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
- Kavrulan soğana salça eklenir ve kokusu çıkana kadar pişirilir.
- Soğanların üzerine 2 domates rendesi eklenip pişirilir ve baharatları eklenir.
- Pişen soğan ve domatesin üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeler eklenir.
- Üzerine sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır.
- Diğer tarafta kızaran patatesler alınır ve köfteler aynı yağda güzelce kızartılır.
- Bezelye ve havuç pişmeye yakın köfte ve patatesleri eklenip 10 dk daha pişirilen yemek servis edilir.Afiyet oslun.