Köfteli Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet domates
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz biber
Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. 200 gram köftenin üzerine galeta unu ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz. Ağzını kapatıp, on dakika dinlendiriyoruz.
- Patateslerimizi soyup elma dilimi halinde kesiyoruz. Biber, domates ve soğanlarımızı da dilimliyoruz.
- Hazır olan köfte harcımızı elimizle ince ucun biçimler veriyoruz.
- Yağladığımız tepsiye bir patates bir köfte olacak halde sıralıyoruz. Ortasına da soğan ve domatesleri dizip üzerine biber koyuyoruz.
- Sos için olan gereçlerimizi bir kasede çırpıp, yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine alüminyum folyo serip 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Tamamen pişip yumuşayan yemeğimizin üzerinden folyoyu çıkartıp bi beş dakika daha üzerinin kızarması için bekletiyoruz.
- Fırından alıp, sıcak servis yapıyoruz. Çok lezzetli bu yemek tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.