
Köfteli Patlıcan Bohçası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet uzun uzunluklu patlıcan
- 2 adet dolma biber
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 dilim ekmek içi
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5-2 su bardağı sıcak su
- Kürdan
Köfteli Patlıcan Bohçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar çizgili soyularak şerit formunda uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
- Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
- Patlıcandan kalan sıvı yağ ile evvel 4-5 modüle uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
- 2 adet patlıcan alarak artı biçiminde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça üzere yapın.
- Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak halde tutturun. Tüm patlıcanları tıpkı halde yaparak fırın tepsisine dizin.
- Farklı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun.