Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo patlıcan isteğe baglı patates
- 500 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- Göz kararı galeta unu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz materyalleri ölçülere nazaran artırabilirsiniz
- Domates
- Sivri biber
- 2 su bardağı su az gelirse ek edilebilir
- 1 kaşık salça domates ve biber karışımı
- Tuz
- Sıvıyağ
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve bir parmak kalınlığında keselim.
- Doğranmış patlıcanları sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım hafif rengi dönümce alalım ve kağıt havlu üzerine alalım. Patatesleri birebir halde yapalım.
- Köftesi için, tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
- Köfte formu verip patlıcanların ortasına koyup borcama sıralayalım köfte ve patlıcan bitinceye kadar birebir süreci uygulayalım.
- Sivri biber ve domatesi doğrayıp ortasına koyalım.
- Salça tuz ve suyu karıştıralım ayrıyeten yağ eği yapmayalım ocakta bir taşım kaynatalım ve yemeğimizin üzerine dökelim. Aleminyum folyo ile üzerini kapatıp.
- 170/180 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda denetimli bir biçimde pişirelim pişirelim. Afiyet olsun .