Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patlıcan
- Yarım kilo kadar kıyma( bizim buzlukta vardı onu kullandım meskeninizde ne kadar varsa kâfi olacaktır)
- 1 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu yahut çekilmiş ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
- 2 çay kaşığı köfte baharatı
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- Su
- Sıvıyağ
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Yapılışı
- Köftemiz için gerekli bütün materyalleri karıştıralım ve yoğuralım.
- Dinlenmesi için dolaba koyalım.
- Onlar dinlenirken patlıcanları uzunluğuna hakikat ince bir halde dilimleyip tuzlu suda bekletip süzelim, kurulayıp kızartalım. Çok fazla kızartmayalım.
- Kızartılmış patlıcanların içine köfte koyup saralım ve tepsiye dizelim.
- Benim patlıcanlarım küçüktü o yüzden geri kalan harcı köfte yaptım.
- Üzeri için salçalı sos yapalım ve fırına verelim. Afiyet olsun????sevgiyle kalın ????.