teknolojiuzmani
FD Üye

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan
- Sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı
- Pul biber
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı bir kaba alalım, üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyelim.
- Daha sonra diğer malzemeleride ekleyelim ve yoğuralım.
- Bir kenara alarak dinlendirelim.
- Patlıcanları yıkayalım ve kabuklarını alacalı şekilde soyalım.
- 1 santim kalınlığında doğrayalım .
- Bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyerek patlıcanları arkalı önlü hafif kızartalım.
- Kızaran patlıcanları soğuması için bir kenara alalım .
- O sırada köftelere uzun ince şekil verelim.
- Patlıcanları kızarttığımız yağda köfteleri de arkalı önlü kızartalım.
- Tezgahın üzerine 1 adet patlıcanı serelim.
- Üzerine 1 adet köfte koyarak saralım.
- Pişireceğimiz tencereye dizelim diğer patlıcanları aynı şekilde sırasıyla saralım ve dizelim .
- Bir kapta salça, tuz ve sıcak suyu karıştıralım ve patlıcanların üzerine dökelim.
- Tenceremizin kapağını kapatarak orta ateşte hafif suyunu çekene kadar pişirelim.