Köfteli Patlıcan Sarması Tanımı İçin Gereçler
4 Adet Patlıcan Köftesi İçin
- 500 gram kıyma
- 1 yumurta
- 2 orta soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Varsa biraz kuru maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber domates karışımı salça
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Biraz zeytinyağı gezdirdim en son borcama ben mecbur değil
Köfteli Patlıcan Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel patlıcanları alacalı suyun uzunlamasına çok ince olmayacak biçimde dilimleyin tuzlu suda 10 dakika bekletin suyunu süzün yağlayın fırın tesisine dizin kızartın.
- Ben yağda kızartmak istemedim dileyen öylede yapabilir fakat benim yaptığım biçimde daha hafif oluyor ben 3 tepsi kızarttım davul fırında benim fırınım.
- Başka yandan soğanı sarımsağı robottan geçirin baharatını yumurtasını tuzunu ekleyip köfteyi yoğurun 15 dakika dolapta dinlendirin sonra patlıcanlar soğuduktan sonra dolma sarar üzere sarın borcama dizin.
- Sosunu üzerine dökün biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz 250 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin yanında pilavla birlikte mükemmel oluyor kesinlikle deneyin şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun????????.