Köfteli Patlıcan Şiş Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet iri patlıcan
- 3 adet iri domates
- 500 gram köftelik kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu (Veya bayat ekmek kırıntısı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 adet çöp şiş
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
Köfteli Patlıcan Şiş Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları soymadan halka halka dilimleyelim ve tuzlu suda 15 dakika kadar beklettikten sonra süzelim.
- Köftenin yapılışı geniş bir kabın içine kıymayı, maydanozu, baharatları, galeta ununu yahut robottan geçirilmiş bayat ekmeği ve 1 yumurtayı kıralım güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız köfte harcından, halka halka doğradığımız patlıcan dilimlerinin uzunluklarında olacak formda köfteler yapalım.
- Çöp şişlerine bir patlıcan bir köfte olacak biçimde dizelim. Bu biçimde tüm köfteleri ve patlıcanları şişlere dizip bitirelim.
- Hazırladığımız kebapları, yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine yerleştirelim. Sosun yapılışı için salçayı sıcak suyla açalım. Baharatlarını, ezdiğimiz sarımsakları ve yağı ek edip karıştıralım.
- Hazırladığımız bu sosu kebapların üzerine dökelim. Domatesleri halka halka doğrayalım, soğanları dört kesime bölelim, domatesleri ve soğanları kebapların ortasına yerleştirelim.
- Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirelim. Pişen köfteli patlıcan kebaplarını servis tabağına alalım, pişmiş domates dilimleri ve soğanlarla süsleyerek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.