
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 7 adet patlıcan
- 5 adet orta uzunluk domates
- 500 gram az yağlı dana kıyma
- 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt (lezzetlendirir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı soğuk su (300 ml)
- Yarım çay kaşığı tuz
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı Yapılışı
- Köfte için soğan sarımsak rondoda çekilir ve suyu süzülür.
- Soğan ve bütün köfte gereçlerini yoğurma kabında birleştirip güzelce yoğrulur.
- Üzerini kapatıp dinlenmesi için 1 gece yada en az 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
- Patlıcanların sap ve uç kısımları kesilerek yıkanır.
- Karşılıklı her iki tarafından alacalı incecik kabuğu soyulur.
- Uzunluktan uzunlamasına ince şeritler halinde dilimlenir.
- Patlıcanlar yarım saat tuzlu suda bekletilir. Suyunu süzüp kurutulur.
- Sıvı yağda artlı önlü kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.
- Dinlenen köfte harcına form verilir.
- Köfteler hafif kızartılır.
- Patlıcanın kenarına koyarak rulo formunda sarılır.
- Köfte ve patlıcanlar bitene kadar tıpkı süreç uygulanır.
- Tepsiye yan yana dizip ortalarına dörde bölerek domates ve dilerseniz biber eklenir.
- Sosu için salça su ve tuzu yeterlice çırpıp üzerine eşitçe yayarak dökülür.
- Tepsinin üzerine varsa borcamınızın kapağını yahut pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
- Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirerek afiyetle yenir.