Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için:
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı kuru ekmek (Rondadan geçirilmiş olarak derin dondurucudan kullanıyorum)
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- Kekik
- Kimyon
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 1-2 adet kabak
- 1 su bardağı bezelye
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı salça ( biber – domates karışık kullandım )
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Sebzelerin ölçüsünü kişi sayısına ve büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz. şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için materyalleri kaba koyarak hepsini uygunca yoğuralım yuvarlak formlar verelim buzdolabında biraz dinlenince köfteleri yağda biraz kızartıyoruz.
- Öteki sebzeler soyup küp biçiminde doğrayıp hepsini borcama koyuyoruz.
- Baharatları, tuzu ,yağı koyup katıştırıyoruz üzerlerine pişmiş köfteleri koyuyoruz.
- En son salçalı su yapıp borcama döküyoruz.
- Üzerini yağlı kağıdı ıslatıp borcamın üzerini kapatıp 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın üzerindeki kağıdı alıyoruz biraz daha durunca fırından alıyoruz deneyeceklere afiyet olsun ????????.