Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köfteli Sebze Kebabı

Köfteli Sebze Kebabı
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kofteli-sebze-kebabi.jpg

Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı İçin Gereçler


Köftesi için:
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kuru ekmek (Rondadan geçirilmiş olarak derin dondurucudan kullanıyorum)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Kekik
  • Kimyon
Zerzevatları için ;
  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 1-2 adet kabak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça ( biber – domates karışık kullandım )
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Sebzelerin ölçüsünü kişi sayısına ve büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz. şimdiden deneyeceklere afiyet olsun

Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Köftesi için materyalleri kaba koyarak hepsini uygunca yoğuralım yuvarlak formlar verelim buzdolabında biraz dinlenince köfteleri yağda biraz kızartıyoruz.
  2. Öteki sebzeler soyup küp biçiminde doğrayıp hepsini borcama koyuyoruz.
  3. Baharatları, tuzu ,yağı koyup katıştırıyoruz üzerlerine pişmiş köfteleri koyuyoruz.
  4. En son salçalı su yapıp borcama döküyoruz.
  5. Üzerini yağlı kağıdı ıslatıp borcamın üzerini kapatıp 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  6. Pişmeye yakın üzerindeki kağıdı alıyoruz biraz daha durunca fırından alıyoruz deneyeceklere afiyet olsun ????????.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt