elektronikci
FD Üye
Köfteli Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yağlı kıyma
- Yarım kilo arpacık soğan
- 1 büyük patates
- 2 tane havuç bir
- 7 8 adet çerry domates
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 orta uzunluk rendelenmiş kuru soğan yemek kaşığı karabiber
- Bir yemek kaşığı pul biber
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- Bir su bardağı galeta unu
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıvı yağ
Köfteli Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle arpacık soğanlar tek tek soyulur. Daha sonra köfte harcı hazırlanmaya başlanır.
- Köfte için kıyma yoğurma kabına alınır. Daha sonra üzerine 2 orta uzunluk rendelenmiş soğan eklenir. Bir su bardağı galeta unu, 1 yumurta, 2 diş rendelenmiş sarımsak, bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı karabiber, bir yemek kaşığı pul biber eklenip, yoğrulur.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır, bir tavada 2 su bardağı sıvı yağ kızdırılır, daha sonra küp küp doğranmış havuç ve patatesler içerisinde yavaşça kızartılır sonra bunlar bir borcama alınır.
- Daha sonra tıpkı sıvı yağda arpacık soğanlar yavaşça kızartılır daha sonra köfteler yavaşça kızartılır ve borcamın üzerine eklenir en son çeri domateslerde ortadan ikiye bölünerek yavaşça tavada kızartılır.
- Başka bir kapta 2 su bardağı kaynar su üzerine domates ve biber salçaları eklenir karıştırılır sonra borcamdaki yemeğin üzerine salçalı sos dökülür. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir afiyet olsun.