Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köfteli Soğan Kebabı

Köfteli Soğan Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kofteli-sogan-kebabi.jpg

Köfteli Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo yağlı kıyma
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • 1 büyük patates
  • 2 tane havuç bir
  • 7 8 adet çerry domates
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 orta uzunluk rendelenmiş kuru soğan yemek kaşığı karabiber
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Bir su bardağı galeta unu
Sosu için:
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için:
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Köfteli Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle arpacık soğanlar tek tek soyulur. Daha sonra köfte harcı hazırlanmaya başlanır.
  2. Köfte için kıyma yoğurma kabına alınır. Daha sonra üzerine 2 orta uzunluk rendelenmiş soğan eklenir. Bir su bardağı galeta unu, 1 yumurta, 2 diş rendelenmiş sarımsak, bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı karabiber, bir yemek kaşığı pul biber eklenip, yoğrulur.
  3. Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır, bir tavada 2 su bardağı sıvı yağ kızdırılır, daha sonra küp küp doğranmış havuç ve patatesler içerisinde yavaşça kızartılır sonra bunlar bir borcama alınır.
  4. Daha sonra tıpkı sıvı yağda arpacık soğanlar yavaşça kızartılır daha sonra köfteler yavaşça kızartılır ve borcamın üzerine eklenir en son çeri domateslerde ortadan ikiye bölünerek yavaşça tavada kızartılır.
  5. Başka bir kapta 2 su bardağı kaynar su üzerine domates ve biber salçaları eklenir karıştırılır sonra borcamdaki yemeğin üzerine salçalı sos dökülür. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir afiyet olsun.
Köfteli Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt