![kofteli-soslu-makarna.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/11/kofteli-soslu-makarna.jpg)
Köfteli Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 1 kg kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu )
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 500 gram makarna
- 600ml kaynamış su
- Tuz
- 1 paket krema
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay parmesan peyniri
Köfteli Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
- Geri kalan gereçlerin hepsini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte harcımızdan kesimler alıp elimizde misket formunda yuvarlıyoruz.
- Tavamızı ocağa alıyoruz sıvı yağ ekleyip köftemizi kızgın yağda kızartıyoruz kızartmış olduğumuz yağı makarna için ayırıyoruz.
- Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz.
- Köfteyi kızarttığımız yağı ekleyip kaynamış olan suyumuzu ekleyip makarnayı ek ediyoruz.
- Makarnalar yumuşadıktan sonra krema tuz ek edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte makarna suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- En son parmesan peyniri ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.